Thursday, May 12, 2011

Temasya MEREKA : Hari Sukan Sekolah ID

Ingat tak masa tadika, sekolah rendah dan sekolah menengah dulu kita ada Hari Sukan, Temasya Sukan, Sukantara whatsoever ? Okayy, penggunaan ayat 'dulu' tu buat rasa diri ni tua sangat -.-' Ada rumah merah, biru, hijau, kuning, biru, ungu, jingga, hijau lumut, kuning air, biru kehijauan etc. Pastu ada perbarisan, ada kostum dan maskot. Good old days kan ? :)

Basically itu la konsep Temasya MEREKA, organised by Artemasia Studio. Kenapa 'MEREKA' ? Sila klik sini untuk keterangan lanjut, terima kasih. Haaa, sebab tu lahhh *macam pengacara tv selalu buat lepas tunjuk VT, heh*. So kitorang punya abang-abang dan kakak-kakak final year (Part06) buat ni for fun, untuk mengeratkan lagi silaturrahim antara kita-kita before diorang habis *insert bunyi biola yang menusuk kalbu*. Indeed, they'll be missed :')

Intisarinya simple. Ada cikgu (Part06) dan ada murid (Part01 - Part04). Kira semua batch la participate. Dalam minggu tu diorang keluarkan list nama sekali dengan warna rumah sukan, randomly. Saya rumah merah-hot-hot-to-gooo ! Sekali dengan Fafau. Hehe. Dimulakan dengan meeting rumah sukan pada malam before hari sukan, 25th Feb. Macam biasa, ada 'guru pembimbing' pastu kerah idea sama-sama untuk idea perbarisan. Then gotong-royong or 'rewang' buat kostum semua. Mengimbau kenangan tak ? Kan kan ? Ingat dulu rasa bangga gila dapat pegang sepanduk, macam masuk pertandingan ratu kebaya. Sukan tak masuk apa pun. Harap menyumbang point masa ambil markah sorang-sorang tu. Atleast menyumbang la jugak tu kan, even tak menang pun. Hehe.

Okay, sesi bercerita 'Tentang Saya' tamat. So esoknya hari sukan pun bermula dengan perbarisan, perarakan rumah-rumah sukan. Mula dari fakulti ke Lala Land, atau mini padang kitorang. Pastu acara sukaneka -main, main, main, main, mainnnn then upacara penyampaian hadiah, last sekali bersurai.
Justify Full

Cuba teka rumah apa menang ? Jeng jeng jenggggg !



25th Feb - Preparation

'Cikgu' yang siapkan breakfast untuk rumah merah. Terima kasih Cikgu ! :')


26th Feb - Sukaneka; Hari Sukan !


Perbarisan, kononnya.

Rumah Merah
Konsep : Pirates ! Arrr

Rumah Ungu

Konsep : Lady Gaga (?)


Rumah Biru !

Konsep : Doraemon. An an an !


Rumah Hijau
Konsep : Shrek !

Rumah Kuning

Konsep : Lebahhh or Queen Bee kot ? Teehee



Sukaneka
Act setiap game ada nama dan semua nama yang 'cecikgu' buat tu semua kelakar, tapi lupa -.-"
Haish. Yang penting kelakar la, hahaaa
*gelak sorang-sorang*.


Game 1
Pass getah guna straw. Awas, acara ini memungkinkan berputiknya bibit asmara since guna mulut. Bahaya tu !

*insert soundtrack Winter Sonata.


Game 2
Baling telur, sambut telur. Pecah, out !



Game 3
Ada 5 section. 1st, jalan satu kaki. 2nd, catwalk lain-lain gaya setiap step. 3rd, jalan itik. 3rd, kawad. 4th, mengengsot. 5th, jawab soalan cikgu di setiap penghujung lane. Siapa cepat, dia menang !

2 orang ni sangat bersahaja. Tak buat gaya pun ! Macam aku pulak yang over. Oh salah, memang pun. Teehee.

Haaa, tengok diorang. Kemain gayanya. Kalah Tyra Bank okayy !

Mengengsot before jawab soalan.

x, y equal to bla bla blaaa. Muka Fafau terserlah kekonfiusannya.

Ingat lagi before start cakap kat diorang,
"Bagi la aku soalan apa-apa pun, jangan AddMath sudah."
Jeng jeng jeng, dapat soalan AddMath -.-"
Tak guna betul. Sebab soalan tu kitorang kalah. Haha. Tak susah pun act soalan tu, tapi tau la time-time gelabah. Dah karat pulak tu dah biasa tak kira-kira - alasan. Pfffft :P


Game 4
Telefon berkarat. Biasa dengar kan ? Ala, yang main bisik-bisik pastu orang last kena tulis balik ayat tu.


Game 5
Ambil gula-gula dalam tepung guna mulut. Macam senang kan ? Cuba kalau tepung berair, 10 orang satu kumpulan, campur mulut lelaki perempuan. Euwww much kan ? Saya tatau tepung tu ada airrr. Tertipu !


Acara Cecikgu
Cecikgu pun teringin nak main jugak so diorang main game isi air dalam botol guna span. Kelasik game tu, main since tadika. Yang tak kelasiknya macam-macam gaya nak menang. Siap nak main tipu. Semangat betul.


Penyampaian Hadiah

Ucapan 'Pengetua' ;)

Congrats Rumah Kuning yang mengungguli temasya. Oh diorang menang perbarisan jugak. Semangat spray-spray baju, dengan Queen Bees lagi. Takkan dipertikai kemenangan korang. Amik lahhh. Heh.

*


Captain jack Sparrow vs Lady Gagah

Fafau kena buli dengan cecikgu. Kesiannn.

February boys

Artemasian. Terima kasih cecikgu ! :')

Merah's Territory, arrrr !

Encik Nizam dan Iman datang support :)

Encik Hamid pun datang support. Dengan wife and anak-anak dia sekali datang !


Merah is hot to go,
H-O-T-T-O-G-O
Auuumm !


Takpe even kita tak menang. Yang penting kita tetap hot. Heh.


Ini wajib ! Heh.




Thank youuuu Artemasian for being so wonderful seniors.
You guys have been so helpful to us, ya know at our event and all.
We're grateful to have seniors like you guys.
Good luck on whatever you guys are pursuing.
Artemasia rocks !
Missing already :')


2 comments:

Iskandar Al-Haziq said...

Tu dia gambar banyak-banyak sekali. Rajin gila. HIHI. BTW, I didnt notica En. Nizam and Iman that day, he looked super cute with Cookie Monster tee and stripey pants, macam ALOLOLO. :)

dibnrdn said...

Sanagt ALOLOLO okayy ! Geram >.<

Post a Comment